PSZICHODRÁMA

A 2O21. OKTÓBERBEN INDULÓ CSOPORTJAINKRA FOLYAMATOSAN LEHET REGISZTRÁLNI!
A megadott korosztályok a jelentkezés függvényében még változhatnak!
A csoportokra csak visszaigazolt regisztráció esetén és a szülőkonzultáció után lehet kapcsolódni.

REGISZTRÁCIÓ A CSOPORTOKRA ITT

CSOPORTJAINK OKTÓBER MÁSODIK HETÉBEN INDULNAK EL, AZ ANAMNÉZIS FELVÉTELEK és  a csoportjainkat folytatókkal való ÉVINDÍTÓ, ÖSSZEGZŐ KONZULTÁCIÓK SZEPTEMBERBEN LESZNEK. 
 
További részleteket, információk itt: +36302346980

KENDE HANNA GYEREKPSZICHODRÁMA

kisebbeknek:
Beöltözős, meseírós, rajzolós, együtt játszós terápiás csoportfoglalkozás gyerekeknek.
Lesznek köztünk királyok és királylányok, hősök, medvék, madarak, tündérek és boszorkányok, tűzokádó sárkányok. Közös mesénk fonalán vándorútra kelünk hegyeken, dombokon, tengereken át perdülünk, fordulunk, ahogy a világ…

nagyobbaknak:

Nem találod a helyed? Elégedetlen vagy magaddal? Sokszor hallod, hogy nem érzed, hogy hol a határ? Szeretnél egy csapathoz tartozni? Kérdéseid vannak, amiket megkérdeznél? Itt elmondhatod, ami a szívedet nyomja! Gyere és játszd ki magadból!
„… a csoporttevékenység célja, hogy a gyerek képes legyen változatos szerepekbe beleélni magát, hogy megvalósítsa egyéniségének, személyiségének eddig rejtett lehetőségeit, dimenzióit,…és segít a gyerekeknek az önállósodásban, függetlenedésben… 
A csoportélmény előmozdítja a kölcsönös megértés és elfogadás légkörének kialakulását.”

A gyermek pszichodráma különösen alkalmas a következő problémák feldolgozására:
-          ha nehezen megy a beilleszkedés  (magatartászavarok, túlmozgás, agresszió, figyelemzavar, tanulási nehézségék, indulatkezelési problámák)
-          önértékelési  és a kapcsolatteremtési problémák (visszahúzódás, félszegség, szótlanság, szorongás, énerő fejlesztés, önbizalom növelés) 
-          Problémakezelési nehézségek (hiszti, testvérféltékenység)
-          Nehéz időszakok feldolgozásakor (testvérszületés, költözés, iskolaváltás, gyász, válás)
-          Feszültség levezetésre és feltöltődésre. 
-          Társas viszonyok fejlesztésére. 
-          Vagy csakúgy, mert együtt alkotunk, nevetünk, megosztjuk, ami a szívünket nyomja vagy feltölt, mert együttlenni és kapcsolódni jó és megtapasztalni a csoport megtartó erejét fontos

A gyerekpszichodrámáról:

A gyerekpszichodráma egy csoportterápiás módszer, ami alapvetően a gyerekek öngyógyító képességével dolgozik a csoportvezetők által megteremtett intim, biztonságos térben. A módszer nagyon közel van ahhoz, ahogy a gyerekek amúgy is spontán játszanak, így könnyen megtalálják helyüket és ráhangolódnak a közös játékra.  A csoporton átélhető a közösség megtartó ereje, a valahová tartozás és az elfogadás. A közösségi élmény a szociális készségeket is fejleszteni és segít megtalálni helyünket a világban. Az alkalmakon a csoporttagok és a csoportvezetők vagy egy közösen alkotott mesét, vagy egy csoporttag által hozott saját mesét játszák el, az eljátzsás maga fizikai élményt, átélést ad. A szerepválasztás, viszont mindig saját döntés. A mese lejátszásakor  jelmezekbe öltözünk, mely segíti a fantázia világba való belépést és  segít határt húzni a képzelet és a fantázia között.  A ráhangolódás  fázisában kiegészítő művészetterápiás módszereket is alkalmazunk. A csoporton rajzolunk, alkotunk, csapatépítőjátékokat játszunk.   A csoportvezetők a szülőkonzultáción megbeszélt célok mentén kísérik a csoporttagokat a 24 alkalmas folyamatban, melyek során előfordul a határhelyzeteket teremtése, viszont minden esetben a résztvevőben születik meg, hogy tovább lép-e, így a saját ritmusában küzd meg kihívásaival. A csoportfolyamat alatt fejlődik a résztvevők szociális készsége, érzelem kifejezése, konfliktus kezelése, indulatkezelése, kreativitása, spontaneitása, énereje, együttműködési készsége, önállósága, oldódik szorongása és nem utolsó sorban tapasztalatot szereznek önmagukról egy közösségben. 

Munkánk a prevenció, az elakadások mintázatának felülírása, az énerő fejlesztése, a résztvevők saját kincseinek felfedezése és akadályainak megérzése és legyőzése köré épül. A folyamat teljes egészzé a szülőkkel együttműködve, velük konzultálva és számukra visszajelezve válik.  Kompetencia határainkon belül dolgozunk, így felismerve szakmai határainkat tovább küldve a hozzánk járókat a megfelelő szakemberekhez, ha szükséges. 

HELYSZÍN: Bagázs Bazár - 1137 Budapest, Szent István park 10.
 

24 ALKALMAS CSOPORT  

CSÜTÖRTÖK - Soós Dóra (gyerekpszichodramatista, Methamorphoses meseterapeuta) és Mácsai Bálint (pszichológus és gyerekpszichodramatista)
17.00-18.00 (2oo8-2oo9-os születésűek) 
18.15-19.15 (2oo7-2oo6-os születésűek)

24 ALKALMAS CSOPORT   
PÉNTEK - Soós Dóra 
(gyerekpszichodramatista, Metamorphoses meseterapeuta) és Kováts Dóra (pszichodramatista, gyerekpszichodramatista jelölt)

17.00-18.00 (2o11-2o12)
- Soós Dóra (gyerekpszichodramatista, Metamorphoses meseterapeuta) és Fazekas Mátyás (gyerekpszichodramatista jelölt, pszichológus jelölt)
18.15-19.15 (2oo5-2oo6-as születésűek)

24 ALKALMAS CSOPORT   
PÉNTEK - Berényi Márta (gyerekpszichodramatista, pedagógus, drámapedagógus) és Kiss Debóra Eszter (klinikai szakpszichológus, gyerekpszichodramatista)
15.45-16.30 (ovis) 
16.45-17.45 (2oo9-2o1o)


HELYSZÍN: Bartók Pagony - 1114 Budapest, Bartók Béla út 5.

24 ALKALMAS CSOPORT 
SZERDA - Hajdu Anna (pszichológus, gyerekpszichodramatista) és Karvalics Fruzsi (szomatopedagógus, gyerekpszichodramatista)
15.45 - 16.30 (ovis)
16.40 -17.40 (2oo8-2o1o-es születésűek)
17.50-18.50 (2oo6-2oo7-es születésűek)

24 ALKALMAS CSOPORT 

CSÜTÖRTÖK - Szabó Kinga (klinikai szakpszichológus, gyerekpszichodramatista) és Gellért Fruzsina (klinikai szakpszichológus, gyerekpszichodramatista)
16.30-17.30 (2o11-2o12-es születésűek)
17.45-18.45 (2oo4-2oo5-ös születésűeknek)

24 ALKALMAS CSOPORT 
CSÜTÖRTÖK - Karvalics Fruzsi (szomatopedagógus, gyerekpszichodramatista) és Zsin Ágnes (pszichológus, klinikai szakpszichológus jelölt, gyerekpszichodramatista)
15.45-16.45 (2o13-2o14)
17.00-18.00 (2oo8-2oo9-es születésűeknek)

FIZETÉSI FELTÉTELEK

24 ALKALMAS GYEREKPSZICHODRÁMA CSOPORT októbertől - áprilisig
HIÁNYZÁSTÓL FÜGGETLENÜL MINDEN ALKALMAT KI KELL FIZETNI!

A CSOPORT DÍJA TARTALMAZZA A SZÜLŐKKEL VALÓ KONZULTÁCIÓK DÍJÁT:
1. SZEPTEMBER, OKTÓBER: ANAMNÉZIS FELVÉTEL, ILLETVE CSOPORTOT FOLYTATÓK SZÁMÁRA: ÉVINDÍTÓ ÉS ÖSSZEGZŐ BESZÉLGETÉS, CÉLOK KITŰZÉSE
2. DECEMBER, JANUÁR: FÉLÉVI VISSZAJELZÉS, EGYEZTETÉS A CSOPORTFOLYAMATRÓL ÉS A SZÜLŐK NÉZŐPONTJÁBÓL. 
3. MÁJUS, JÚNIUS: ÉVVÉGI VISSZAJELZÉS, ÖSSZEGZÉS A CSOPORTFOLYAMAT ÉS A SZÜLŐK NÉZŐPONTJÁBÓL

EGYÖSSZEGBEN ( SZEPTEMBERI befizetéssel): 150 000 Ft
6 RÉSZLETBEN:
1. RÉSZLET SZEPTEMBERBEN: 25000 Ft (az első konzultáció és a három próbaalkalom díja)
MAJD 5 HÓNAP ÁT 25000 Ft.  
2 részletben RÉSZLETBEN (szeptemberi, januári befizetéssel): 2x75000 Ft
1 részletben 150000 Ft szeptemberben. 

TESÓ KEDVEZMÉNY mindkét tesónak: 6x24500 Ft

ÁTUTALÁSSAL LEHET FIZETNI, külön kérésre megoldható a személyesen való fizetés is. 

számlaszám: Raiffeisen Bank Soós Dóra 12010611-01514640-00100004