COVID 19 PROTOKOLL ÉS TÁJÉKOZTATÓ


-       Járványügyi intézkedéseink az EMMI 2020/2021-es tanév Intézkedési tervét követik. Egyeztettünk a Nemzeti Népegészségügyi Központtal. A változtatás jogát fent tartjuk és az aktuális rendeleti változásokhoz követjük. 


-       csoporton csak egészségesen lehet résztvenni, a láthatóan nem egészségesen érkezőket haza kell

      küldenünk, ha a tüneteket igazolhatóan nem fertőzöttségtől vannak, erről igazolást kérünk.


-       Amennyiben a szülők elköteleződtek a csoport mellett, felelősséget vállalnak azért és tudomásul veszik, hogy egy olyan közösséghez csatlakoztak, ahonnan a gyerekek sok féle közösségből érkeznek, így növelik a vírus fertőzés kockázatát.

-       Kézfertőtlenítőt biztosítunk, felület fertőtlenítőt használunk. 

-       A csoportok előtt és után szellőztetünk, amennyiben a terem adottságai engedik csoport közben is. Olyan teremben, ahol nincsen ablak, utcai szellőzésű szellőző biztosítja a levegő cserélődésést. 

-       Amennyiben eszközöket használunk, mindezeket fertőtlenítjük 2 csoport között vagy külön pakkokat készítünk elő a csoportoknak. Egy napon belül a csoportok külön jelmezes zsákokat használnak.

-       A gyerekeket a szülők csak a csoportszoba bejáratig kísérhetik. 


-       Váltócipő szükséges vagy a csoporton zokniban lehet résztvenni. 


-   Fertőzöttség és a fertőzöttség gyanúja esetén értesíteni kell a csoportvezetőket, a csoportvezetők pedig értesítik a csoporttagokat. A Népegészségügyi Központ eljárását követjük, ők határozzák meg ki számít szoros kontaknak és ki kerül karanténba. Szoros kontaktok az eljárásrendbe foglaltak szerint jöhetnek ismét csoportba. Ugynez vonatkozik a csoportvezetőkre is. 


-       Krónikus betegséggel élő résztvevőknek  orvosi szakvéleményt kérünk, hogy járhat-e személyes jelenléttel járó csoportba.


-       Külföldi tartózkodás után a csoportba 2 negatív teszt vagy két hét karantén után lehet visszatérni. 


-       A csoportvezetők maszkot fognak hordani minden csoporton. 12 éves kor felett a maszk kötelező, 12 éves kor alatt ajánlott.

-       Amennyiben a csoportvezetők egyike, illetve a 6 fős csoport esetében 1 fő, 7 fős csoport esetében 2 fő, 8 fős csoport esetében 3 fő covid fertőzött illetve karanténban van, - tehát a covidra hivatkozva hiányzik- a csoport szünetel, az alkalmakat az időkerethez mérten pótoljuk.  Ha nem valósul meg a 24 alkalom, arányosítjuk a csoport díját. Áthidaló online alkalom megtartásáról a csoportvezetők döntenek, melyek csoportalkalomnak számítanak.

-       A kialakuló vis major helyzetekről egyénileg egyeztetünk a szülőkkel az anyagi részről és a csoport folytatásásnak lehetőségéről. 

-       A csoportvezetők emailen vagy smsben értesítik a szülőket, amennyiben elmaradna egy alkalom.


-    A szülők vállalják, hogy 24 órán belül értesítik a csoportvezetőket, ha előre tudják, hogy nem fognak résztvenni a csoporton.