TÁBOR

2022. PIROS KAKAÓ TÁBOROK

JELENTKEZÉSILAP ITT

1. Jelentkezésilap kitöltése ITT
2. emailben visszaigazoljuk és megerősítjük a jelentkezést. 
3. 10000 Ft előleg befizetése vagy a teljes összeg átutalása, ebben az esetben történik meg a biztos helyfoglalás.
4. Szerződés online aláírása, mely tartalmazza az általános feltételeket, a COVID TÁJÉKOZTATÓT, VIS MAJOR HELYZETEKET, GDPR TÁJÉKOZTATÓT és a pszichodrámadráma táborok részleteit. 
5. Egészségügyi nyilatkozat aláírása beiratkozáskor. 

LEMONDÁS ESETÉN:
-  Ha a lemondás 14 nappal megelőzi a tábor kezdési napját, a teljes előleget visszafizetjük.
- 14- 7 nap közötti lemondás esetén 5000 F-ot fizetünk vissza.                 
- 7 napon belüli lemondás esetén az előleg nem tudjuk visszafizetni, kivéve orvosi igazolás esetén. 
  
ÁTUTALÁSNÁL, MEGJEGYZÉSKÉNT, A JELENTKEZŐ GYEREK NEVÉT ÉS A TÁBORT IS ÍRJÁTOK BE! 
A FÉLNAPOS önismereti és pszichodráma TÁBOROK díja összen 45000 Ft (uzsonnával vagy tízóraival), az EGÉSZ NAPOS tábor díja 47000 Ft (háromszori étkezéssel, testvérkedvezmény 45ooo Ft a kistesónak), a második részletet a tábor első napján kell majd befizetni, vagy átutalni. 

TÁBORAINKRA ITT LEHET BEFIZETNI AZ ELŐLEGET:
Soós Dóra 
Raiffeisen Bank: 12010611-01514640-00100004

TÁBOROK LÉTSZÁMA:
GYEREKPSZICHODRÁMA: 9 FŐ
MESEKÖNYVÍRÓ, TESÓS, FESTMÉNYMESÉK: 16 FŐ
MOZI: 25 FŐ

 

BETELT TÁBORAINK VÁRÓLISTÁJÁRA LEHET JELENTKEZNI!


 .PSZICHODRÁMA félnapos TÁBOR.  

A gyerekpszichodráma táborban elsődleges céljaink között szerepel a prevenció, az önismeret, az elekadások mintázatának feltérképezése, az énerő fejlesztése, a szociális készségek és a szükségeletek felmérése. A résztvevők megérezhetik határaikat, felfedezhetik saját kincseiket és legyőzhetik akadályaikat. 

szülőkkel együttműködve, konzultálva válik teljes egésszé a folyamat. A tábor előtt az anamnézis felvétel írásban történik, ezen a módon tűzhetik ki a szülők a folyamat célját is. A tábor végén személyesen vagy online jelzünk vissza, így a szülőknek lehetőségük nyílik feltenni kérdéseiket, amire a táborban tapasztaltak alapján választ is keresünk és javaslatot teszünk a jövőbeni lehetőségekről is.  

Ami a tábortól várható: 

-           gyerekek feltérképézesés (szociális készség, énerő..)                                                                                                    -           a módszerrel való találkozás, aminek előnye az is, hogy egy hosszútávú csoportba már nem ismeretlenül csatlakozik a résztvevő és kiderül, hogy ez a megfelelő módszer-e a gyerekek számára. 

Kompetencia határainkon belül dolgozunk, így felismerve szakmai határainkat tovább küldve a hozzánk járókat a megfelelő szakemberekhez, ha szükséges. 

A Piros Kakaóban nem folytatunk pszichoterápiás ellátást és egészségügyi szolgáltatást. Tevékenységünket szupervízió mellett folytatjuk. 

A gyerekpszichodrámáról bővebben itt

kisebbeknek:

Beöltözős, meseírós, rajzolós, együtt játszós terápiás tábor gyerekeknek. 
Körülnézünk a széles világban, lesznek köztünk királyok és királylányok, hősök, sztárok, medvék, madarak, tündérek és boszorkányok, tűzokádó sárkányok, mentők, ufók, szarvasbogarak, pitypangok, ninják és hableányok. Közös mesénk fonalán vándorútra kelünk hegyeken, dombokon, tengereken át perdülünk, fordulunk, ahogy a világ.


nagyobbaknak:

Nem találod a helyed? Sokszor hallod, hogy nem érzed, hogy hol a határ? Szeretnél egy csapathoz tartozni? Kérdéseid vannak,amiket megkérdeznél? Nem mered elmondani ami szívedet nyomja? Nem vagy elégedett magaddal? Gyere és játszd ki magadból!HELYSZÍN:  Bagázs, 1137 Szent István park 10.

JÚNIUS 27 - JÚLIUS 1. 2014-2016-ben születettek, 6-8 évesek, akik már voltak iskolások
8.3o-12.3o
táborvezetők:  Karvalics Fruzsina (szomatopedagógus, gyerekpszichodramatista) és Hajdu Anna (pszichológus, gyerekpszichodramatista)

JÚNIUS 27 - JÚLIUS 1. - 2o11-2o12-es születésűek, 1o-11 évesek
14.oo-18.oo
táborvezetők:  Karvalics Fruzsina (szomatopedagógus, gyerekpszichodramatista) és Hajdu Anna (pszichológus, gyerekpszichodramatista)

JÚLIUS 11-15. 2o13-2o14-es születésűek, 8-9 évesek
8.3o-12.3o
táborvezetők:  Karvalics Fruzsina (szomatopedagógus, gyerekpszichodramatista) és Pilz Fanni (pszichológus, gyerekpszichodramatista)

JÚLIUS 11-15. 2oo9-2o1o-es születésűek,  12-13 évesek
14.oo-18.oo
táborvezetők:  Karvalics Fruzsina (szomatopedagógus, gyerekpszichodramatista) és Zsin Ágnes (pszichológus, gyermekpszichodramatista)


JÚLIUS 11-15. 
2o12-2o14-es születésűek, 8-10 évesek
14.oo-18.oo
táborvezetők:  Kárpáti  Marcsi (szociálpedagógus, gyerekpszichodramatista) és Pilz Fanni (pszichológus, gyerekpszichodramatista)

JÚLIUS 18-22.  - ovisoknak és iskolába készülőknek
8.3o-12.3o  
táborvezetők:  Hajdu Anna (pszichológus, gyerekpszichodramatista) és Mácsai Bálint (pszichológus, gyerekpszichodramatista)

JÚLIUS 18-22.  - 2oo7-2oo8-ben születettek, 13-15 évesek
14.oo-18.oo 
táborvezetők:  Hajdu Anna (pszichológus, gyerekpszichodramatista) és Mácsai Bálint (pszichológus, gyerekpszichodramatista)
 
........................................................................................

HELYSZÍN: Bartók Pagony 1114 Budapest Bartók Béla út 5.

JÚLIUS 4-8.   ovisok és iskolába készülők
 9.oo-13.oo  
táborvezetők:  Pilz Fanni (pszichológus, gyerekpszichodramatista) és Fazekas Mátyás (pszichológus jelölt, gyerekpszichodramatista jelölt)

JÚLIUS 4-8. 
 
- 2oo4-2oo6, 16-18 évesek
14.3o-18.3o
táborvezetők:  Pilz Fanni (pszichológus, gyerekpszichodramatista) és Fazekas Mátyás (pszichológus jelölt, gyerekpszichodramatista jelölt)


AUGUSZTUS 15-19.- 2o14-2o13-as születésűek 
9.oo-13.oo 
táborvezetők:  Karvalics Fruzsina (szomatopedagógus, gyerekpszichodramatista) és Zsin Ágnes (pszichológus, gyermekpszichodramatista)

..............................................................................


.MESEÍRÓ TÁBOR.       

július 11-15
7-10 éveseknek

helyszín: Bagázs, 13. kerület, Szent István park 1o.

Kislétszámú, félnapos (napi 4 órás), önismereti tábor az alkotó fejlesztő Metamorphoses meseterápia és a Kende Hanna féle gyerekpszichodráma eszköztárával. 
                                               
táborvezetők: Soós Dóra  (Metamorphoses meseterapeuta, gyermekpszichodramatista) és Rácz Katinka (szociálismunkás, gyásztanácsadó)

Az 5 nap együttlét célja, hogy a gyerekek közösen készítsenek el egy mesekönyvet. Megtalálják szerepüket, mind a könyvkészítés folyamatában, mind mesénkben. Saját mesehősük útján járnak majd, felfedezik különleges képességeiket és általa átléphetik határaikat, megtalálhatják karakterük célját vagy éppen elfogadják úgy, ahogy van. Lesz, aki sűrű erdőben tévedt el, olyan is, az égigérő fára mászik, vagy éppen királylányért indul. Természetesen űrhajóval, gyalog, lóval, csigalassan és száguldva is lehet utazni. A kút mélyéről is előbukkanhatnak és a Napba is tarthatnak hőseink, vagy a kettő között bárhová és nem lehetetlen, hogy párhuzamos világok is felbukkannak. Egy biztos, hogy hőseink megérkeznek valahová. 
Mindeközben kitérünk a könyvkészítés minden fázisára: a mese kitalálásától az illusztrációk elkészítésén és a nyomdászati tudnivalókon át a könyv nyomtatott megvalósulásáig. Hőseink, vagyis maguk a gyerekek ebben a szerepben is együtt fognak dolgozni, célunk az lesz, hogy mindenki megtalálja hozzá illő feladatát. 
Együtt írunk, rajzolunk, szkennelünk és nyomdakészre készítjük a könyvet. Péntekre elkészül a közös mű, amiből mindenkinek jár egy saját példány.

Várjuk a hősöket, hogy megtalálják saját meséjüket!

Az önismereti tábor része az anamnézis felvétel és a visszajelzés is. 
..............................................................................


TESÓM MEG ÉN TÁBOR
6-10 éveseknek
1113 Budapest, Ábel Jenő utca 9. - a Móricz Zsigmond körtértől 6 percre. 
a tábor nem terápiás jellegű, a közösen megélt élmény a cél!
Nincsen anamnézis felvétel és visszajelzés sem. 
maximum létzsám: 16 fő

Táborvezetők: Kiss Debóra Eszter (klinikai szakpszichológus, gyerekpszichodramatista) és Kováts Dóra (felnőtt pszichodráma asszisztens, gyerekpszichodramatista) 

TESÓM meg ÉN tábor célja, hogy olyan élményt adjunk a testvéreknek szülői közvetítés nélkül, ahol a családi narratíván kívül kapcsolódhatnak egymáshoz, más minőségben nézhetnek rá a másikra. Megismerhetik egymást más szemszögből és dolgozhatnak kapcsolatukon. Miközben közösen alkotnak, játszanak, drámáznak. 

Várjuk a tesókat!


...............................................................................KOMPLEX MOZIS TÁBOR.   
június 2o-24. / 9.00- 16.30
helyszín: BAGÁZS, 1137. BUDAPEST, SZENT ISVÁN PARK 10.
7-12 éveseknek
táborvezetők: Rácz Katinka (szociálismunkás, Üvegváros projekt), Soós Dóra (Metamorphoses meseterapeuta, gyermekpszichodramatista) 

Minden nap megnézünk egy filmet, közösen átbeszéljük, különböző módokon feldolgozzuk, plakátot készítünk, véleményt cserélünk a látottakról és mi magunk is hőseivé válunk az adott meséknek. A filmezés kezdeteit is megismerjük, készítünk saját filmet és lesznek jegyszedőink is. 
A film rendezőjéről és alkotóiról is szó lesz és természetesen a filmek technikai megvalósításáról is.  


A VÁLTOZTATÁS JOGÁT FENTTARTJUK!! 
A JELENTKEZŐ CSAPAT KOROSZTÁLYÁT ÉS A CSAPAT ÖSSZETÉTELÉT IS FIGYELEMBE VESSZÜK A FILMEK KIVÁLASZTÁSAKOR!!

múlt évben vetített filmek, hamarosan frissítjük az ideire:
HÉTFŐ  Totoro - természet ereje, helyem a világban -  ALKOTÁS
KEDD  Szuper haver - szuper képességeim - MESENYOMOZÁS
SZERDA  Coco - élet és halál, a család összetartó ereje - CSALÁDFA KÉSZÍTÉS
CSÜTÖRTÖK A kék tigris - segítő állataink - FILMKÉSZÍTÉS
PÉNTEK A tenger dala - saját legendám - PSZICHODRÁMA

Programterv: filmkészítés, kézműveskedés, pszichodráma, mesenyomozás, csapatépítő játékok


47000 Ft – tízóraival, ebéddel, uzsonnával 

Testvérkedvezmény mindkét tesónak: 45000 Ft 

tavalyi tábor közösen alkotott filmje:
https://www.youtube.com/watch?v=LWMqGIVSKu0