Suhanó Főnix táncműhely 15-17 éveseknek


mozdulat •  játék • átváltozás, táncműhely 15-17 éveseknek


November 20., 27., december 4. szombat 10.00 - 13.00

Jelentkezés ITT

A workshop ára: 27.000. forint

A jelentkezés az előleg átutalásával lesz végleges, amely 10.000 forint

Gondolkoztál már azon, miért mozdulj meg egy virtuális élményekkel teleszőtt világban? Téged mi mozdít meg Miért cselekszel? Miért lépsz előre? Mitől hátrálsz? Mi érdekel? Mi motivál? 

A suhanó FŐNIX műhelyben ezen kérdések mentén, együtt keresünk és kutatunk, mozgásban. Ismerkedünk - gondolatainknak, érzéseinknek, képzeletünknek otthont adó - testünkkel. Barátunkká szelídítjük! Alkotó-élményekben merítkezünk. Érezzük, követjük, honnan jönnek, hova tartanak mozdulataink. Figyelünk, pihenünk, puhulunk, lendülünk, suhanunk, egyszer csak táncolunk. Utazunk a képzeletünk határvidékein. Átváltozunk!

Kiknek szól? 

Középiskolásoknak, 15-17 éveseknek

Mikor? 

November 20., 27., december 4. szombat 10.00 - 13.00

Hol? 

BAGázs-Bazár, 1137, Budapest, Szent István Park 10.

Kik vezetik? 

Kovács Timi táncos-koreográfus és Mészár Zsófia pszichológus, mozgás- és táncterapeuta


Gyere el, ha érzed, a járvány és elszigetelődés miatt érzékenyebb lettél, óvatosabban közeledsz másokhoz

ha szeretnél a mozdulataidon át összeszokni másokkal

ha keresed a kapcsolatod a testeddel

         ha biztonságos és kreatív mozgáslehetőséget keresel

         ha feszegetni akarod a határaid

         ha szeretsz szótlanul együtt lenni

         ha érdekel, hogy bugyoghatnak fel mozdulatok hatására érzelmek, gondolatok, képek, látomások

         ha érdekel, hogyan lendülhetsz át akadályokon, ha a testedre hallgatsz

Gyere akkor is, ha szoktál táncolni! Akkor is, ha nem!

Mi fog történni?

Az órát bemelegítővel kezdjük, mely egyszerre jelenti a test fizikai bemelegítését, a testi önészlelés megerősítését, a testre és mozgásos fókuszokra adott gyakorlatokkal. Vezetett formában, de szabadon mozgunk. Ez azt jelenti, hogy mozgás közben nyugodtan becsukhatod a szemedet, nem kell senkit utánozz, az instrukciókat követve, átadhatod magad annak, amit érzel. Folyamatosan érzékeljük önmagunkat, a testünket, és azt, hogy hogyan mozdulnánk. Egyfajta hangolódás ez az éppen aktuális testünkre, állapotunkra, megérkezés magunkba.

Kitágítjuk figyelmünket a minket körülvevő térre és egymásra. Mozdulatokkal játszunk egyedül, párban és csoportosan. Pontosan megadott keretek között rögtönzünk. Alkotói helyzeteket próbálunk ki.

Az óra végén hangolódunk kifelé, beszélgetünk, reflektálunk, rajzolunk.

Egy olyan tanulási légkört hozunk létre, amelyben biztonsággal mozdulhatsz, nincs rossz mozdulat, csúfság, a sajátosságod erény. Igazából nagyon kíváncsiak vagyunk, milyen vagy te, hogyan mozdulsz te! Szeretnénk, ha ez az óra megerősítene és feltöltene!

A program tanulási és önismereti célzatú.

Milyen készségekre tehetsz szert?

A program során erősítjük a testi önmegfigyelő képességet, a testi-érzelmi állapotok tudatosítását. Emellett szeretnénk a résztvevőinket kísérletezésre biztatni, és az alkotómunka, az önkifejezés örömét velük közösen megtapasztalni. A folyamat hívószava az ÁTVÁLTOZÁS, amelyet időnként fókuszba hozunk mind verbális megosztásokban, mind mozgásos gyakorlatokban.

Kik vagyunk?

Timi a mozgásos-táncos, színházi alkotómunkájából, Zsófi pedig a mozgásterápiás munkájából táplálkozva dolgozik. Közös projektünk volt a 2017-től 2019-ig működő, rögtönzésen alapuló alkotóműhely, a Tuning Scores gyakorlócsoport Budapesten. Itt a testünk elmélyült tudatosítása mellett, improvizációs helyzetek jelen-idejű szerkesztését gyakoroltuk felnőttekkel. 

Külön-külön számos csoportos és egyéni foglalkozást tartottunk, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt, melyek fókuszában a mozgás és tánc, mint önkifejezési eszköz, kreatív erőforrás, az önmegismerés lehetősége jelent meg.