MI

Akciózunk, kincset rejtünk, komposztálunk, fejen állunk, elmélyedünk, kertmozizunk, bunkert építünk, megkeressük, kinek mi jó, óriás társasjátékot szerkesztünk, felfedező túrára megyünk, kutatjuk a város átjáróitkicsi nagy és közepes dolgokat figyelünk meg, mesékben bújkálunk, lógatjuk a lábunk, kísérletezünk és figyelemmel kísérünk, kalandra hívunk másokat, összekötjük a szálakat.


PIROS KAKAÓ


A Piros Kakaó, terápiás csoportok, kreatív, komplex eszköztárú programok és folyamatosan megújuló ötletek összessége. Heti rendszerességű terápiás csoportok (pszichodráma) , egyszeri rendezvények (szülinap, csapatépítés, mesenyomozás, "ottalvós" házibulik, céges események), tábor és workshop formájában is működik. Saját programokat hirdet és felkérésre is dolgozik. Jelenleg 5-18 éves korú gyerekeknek és családjaiknak szólnak programjai. A Piros Kakaóra jellemző a kreativitás, a nyitottság, az odafigyelés, a komplexitás, a biztonságos közeg megteremtése, konsruktív megoldások keresése, az elfogadás, a kölcsönösség, az őszinteség, a támogatás, az értékítélet mentesség, a hitelesség. A csapatban elkötelezett és tapasztalt szakemebrek dolgoznak, akik a közvetlenséget és a szakmaiságot egyszerre képviselik. A Piros Kakaó csoport tagjai között pszichológusok, klinikai szakpszichológusok, tanárok, drámapedagógusok, szociálismunkások, művészetterapeuták, Metamorphoses meseteraputák, gyerekpszichodramatisták (Kende Hanna féle módszer) dolgoznak. 


 

Soós Dóra vagyok,1979-ben születtem, Budapesten. Különféle területeken dolgoztam, a közös pont bennük a gyerekek és a mese volt. Írtam cikkeket, dolgoztam teázóban, mesekönyvesboltban, Átmeneti otthonban, Indiában önkéntesként egy iskolában, lakótelepen drogprevencióban, kórházban onkológiai osztályon, 2006-2015 között a noha Stúdió és Alkotóműhely szervezője, koordinátora voltam. Kommunikáció szakon végeztem a JATÉ-n és gyermekpszichodramatistaként a MIPÉ-n, 2015-ben végeztem el a Metamorphoses meseterápiát. 
Szeretek fix alapot teremteni, amiben találkoznak a tapasztalatok és életre kelnek az ötletek. A Piros kakaó egy recept gyerekkoromból, azóta figyelem, fejlesztem, adom, kapom.

CSAPAT TAGJAI

- PSZICHODRÁMA CSOPORT VEZETŐK, TÁBOROZTATÓK
SOÓS DÓRA - PIROS KAKAÓ CSOPORT VEZETŐJE, GYEREKPSZICHODRAMATISTA, METAMORPHOSES MESETERAPEUTA
BRUCKNER ÁGNES - PSZICHOLÓGUS, MŰVÉSZETTERAPEUTA, GYEREKPSZICHODRAMATISTA
BERÉNYI MÁRTA - DRÁMAPEDAGÓGUS, TANÁR, GYEREKPSZICHODRAMATISTA
GELLÉRT FRUZSINA - KLINIKA SZAKPSZICHOLÓGUS JELÖLT, GYEREKPSZICHODRAMATISTA
HAJDU ANNA - PSZICHOLÓGUS, GYEREKPSZICHODRAMATISTA
KATANICS MILÁN - PSZICHOLÓGUS, GYEREKPSZICHODRAMATISTA
KARVALICS FRUZSINA -SZOMATOPEDAGÓGUS, GYEREKPSZICHODRAMATISTA
NOSZKÓ NIKI - PSZICHOLÓGUS, GYEREKPSZICHODRAMATISTA, METAMORPHOSES MESETERAPEUTA
ABERMANN JÚLIA - PSZICHOLÓGUS, GYEREKPSZICHODRAMATISTA
VÁMOS EDIT PSZICHOLÓGUS, GYEREKPSZICHODRAMATISTA
BÁRÁNY ESZTER - KLINIKAI SZAKPSZICHOLÓGUS 
MÁCSAI BÁLINTPSZICHOLÓGUS, GYEREKPSZICHODRAMATISTA

- PROJEKTEK, SZÜLINAPOK, TÁBOROK
RÁCZ KATINKA - SZOCIÁLISMUNKÁS, GYÁSZTERAPEUTA

- EGYÉNI TERÁPIÁK
ABERMANN JÚLIA - TANÁCSADÓ SZAKPSZICHOLÓGUS, GYEREKPSZICHODRAMATISTA
Pszichológiai tanácsadásra 13 éves kortól serdülőket és fiatal felnőtteket várok. Serdülők és fiatalok esetén szívesen foglalkozom pályaválasztási kérdésekkel is, ahol a folyamatban coaching technikát is alkalmazom. A gyerekek egyéni alkalmai során a felszabadult játék élményén túl a művészetterápiás technikák is helyet kapnak. Tudásom mélyítésére, folyamatban van a komplex integratív gyermekteraputa képzésem, mely meghatározza szemléletemet is. 
13 éves kortól kiemelt témák: pályaválasztási tanácsadás, felvételivel kapcsolatos félelmek, tanulási technikák, tanulási motiváció, aktuálisan nehéz élethelyzettel való megküzdés, beilleszkedés nehézségei. 
NOSZKÓ NIKI - FELNŐTT ÉS GYEREK PSZICHOLÓGUS, GYEREKPSZICHODRAMATISTA, METAMORPHOSES MESETERAPEUTA
SERFŐZŐ ANIKÓ PSZICHOLÓGUS, METAMORHOSES MESETERAPEUTA, PERINATÁLIS SZAKTANÁCSADÓ JELÖLT Egyéni formában gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt dolgozom. A kreativitas és a komplexitás fontos számomra a folyamatban használt eszközök terén. Gyerekekkel bàbozunk, alkotunk, beszèlgetünk ès bàrmikor felbukkanhatnak mesèk is. Szívemnek kedves terület a szülés/születés körüli időszak.
Vàrom a  várandós édesanyák, édesapák és friss szülők, gyerekek, felnőttek ès családok jelentkezését.


PIROS KAKAÓ RECEPT (1984 nyarán készült az első)
Eszközök
Fehér műanyag pohár
Fagyi pálca keveréshez

Hozzávalók
Balaton víz (ha nem a Balaton partján vagy, pótolhatod Balaton szelettel)
salak

Elkészítése