MI

Akciózunk, kincset rejtünk, komposztálunk, fejen állunk, elmélyedünk, kertmozizunk, bunkert építünk, megkeressük, kinek mi jó, óriás társasjátékot szerkesztünk, felfedező túrára megyünk, kutatjuk a város átjáróitkicsi nagy és közepes dolgokat figyelünk meg, mesékben bújkálunk, lógatjuk a lábunk, kísérletezünk és figyelemmel kísérünk, kalandra hívunk másokat, összekötjük a szálakat.


PIROS KAKAÓ


A Piros Kakaó, terápiás csoportok, kreatív, komplex eszköztárú programok és folyamatosan megújuló ötletek összessége. Heti rendszerességű terápiás csoportok (pszichodráma) , egyszeri rendezvények (szülinap, csapatépítés, mesenyomozás, "ottalvós" házibulik, céges események), tábor és workshop formájában is működik. Saját programokat hirdet és felkérésre is dolgozik. Jelenleg 5-18 éves korú gyerekeknek és családjaiknak szólnak programjai. A Piros Kakaóra jellemző a kreativitás, a nyitottság, az odafigyelés, a komplexitás, a biztonságos közeg megteremtése, konsruktív megoldások keresése, az elfogadás, a kölcsönösség, az őszinteség, a támogatás, az értékítélet mentesség, a hitelesség. A csapatban elkötelezett és tapasztalt szakemebrek dolgoznak, akik a közvetlenséget és a szakmaiságot egyszerre képviselik. A Piros Kakaó csoport tagjai között pszichológusok, klinikai szakpszichológusok, tanárok, drámapedagógusok, szociálismunkások, művészetterapeuták, Metamorphoses meseteraputák, gyerekpszichodramatisták (Kende Hanna féle módszer) dolgoznak. 


 

Soós Dóra vagyok,1979-ben születtem, Budapesten. Különféle területeken dolgoztam, a közös pont bennük a gyerekek és a mese volt. Írtam cikkeket, dolgoztam teázóban, mesekönyvesboltban, Átmeneti otthonban, Indiában önkéntesként egy iskolában, lakótelepen drogprevencióban, kórházban onkológiai osztályon, 2006-2015 között a noha Stúdió és Alkotóműhely szervezője, koordinátora voltam. Kommunikáció szakon végeztem a JATÉ-n és gyermekpszichodramatistaként a MIPÉ-n, 2015-ben végeztem el a Metamorphoses meseterápiát. 
Szeretek fix alapot teremteni, amiben találkoznak a tapasztalatok és életre kelnek az ötletek. A Piros kakaó egy recept gyerekkoromból, azóta figyelem, fejlesztem, adom, kapom.

CSAPAT TAGJAI

SOÓS DÓRA - PIROS KAKAÓ CSOPORT VEZETŐJE, GYEREKPSZICHODRAMATISTA, METAMORPHOSES MESETERAPEUTA
BRUCKNER ÁGNES - PSZICHOLÓGUS, MŰVÉSZETTERAPEUTA, GYEREKPSZICHODRAMATISTA
BERÉNYI MÁRTA - DRÁMAPEDAGÓGUS, TANÁR, GYEREKPSZICHODRAMATISTA
KATANICS MILÁN - PSZICHOLÓGUS, GYEREKPSZICHODRAMATISTA
GELLÉRT FRUZSINA - KLINIKA SZAKPSZICHOLÓGUS JELÖLT, GYEREKPSZICHODRAMATISTA
NOSZKÓ NIKI - PSZICHOLÓGUS, GYEREKPSZICHODRAMATISTA, METAMORPHOSES MESETERAPEUTA
ABERMANN JÚLIA - PSZICHOLÓGUS, GYEREKPSZICHODRAMATISTA
KARVALICS FRUZSINA -SZOMATOPEDAGÓGUS, GYEREKPSZICHODRAMATISTA
HAJDU ANNA - PSZICHOLÓGUS JELÖLT, GYEREKPSZICHODRAMATISTA

TÁBOR, SZÜLINAP, RENDEZVÉNY
RÁCZ KATINKA - SZOCIÁLISMUNKÁS, GYÁSZTERAPEUTA
KÁRPÁTI MARCSI - SZOCIÁLPEDAGÓGUS, METAMORPHOSES MESETERAPEUTA, PSZICHODRÁMA ASSZISZTENS 

PIROS KAKAÓ RECEPT (1984 nyarán készült az első)
Eszközök
Fehér műanyag pohár
Fagyi pálca keveréshez

Hozzávalók
Balaton víz (ha nem a Balaton partján vagy, pótolhatod Balaton szelettel)
salak

Elkészítése