MI

Akciózunk, kincset rejtünk, komposztálunk, fejen állunk, elmélyedünk, kertmozizunk, bunkert építünk, megkeressük, kinek mi jó, óriás társasjátékot szerkesztünk, felfedező túrára megyünk, kutatjuk a város átjáróitkicsi nagy és közepes dolgokat figyelünk meg, mesékben bújkálunk, lógatjuk a lábunk, kísérletezünk és figyelemmel kísérünk, kalandra hívunk másokat, összekötjük a szálakat.


PIROS KAKAÓ


A Piros Kakaó, gyerekpszichodráma csoportok, kreatív, komplex eszköztárú programok és folyamatosan megújuló ötletek összessége. Heti rendszerességű gyerekpszichodráma csoportok, egyszeri rendezvények (szülinap, csapatépítés, mesenyomozás, "ottalvós" házibulik, céges események), tábor és workshop formájában is működik. Saját programokat hirdet és felkérésre is dolgozik. Jelenleg 5-18 éves korú gyerekeknek és családjaiknak szólnak programjai. A Piros Kakaóra jellemző a kreativitás, a nyitottság, az odafigyelés, a komplexitás, a biztonságos közeg megteremtése, konsruktív megoldások keresése, az elfogadás, a kölcsönösség, az őszinteség, a támogatás, az értékítélet mentesség, a hitelesség. Munkánk a prevenció, az elakadások mintázatának felülírása, az énerő fejlesztése, a résztvevők saját kincseinek felfedezése és akadályainak megérzése és legyőzése köré épül. A folyamat teljes egésszé a szülőkkel együttműködve, velük konzultálva és számukra visszajelezve válik. Kompetencia határainkon belül dolgozunk, így felismerve szakmai határainkat tovább küldve a hozzánk járókat a megfelelő szakemberekhez, ha szükséges. 
A csapatban elkötelezett és tapasztalt szakemberek dolgoznak, akik a közvetlenséget és a szakmaiságot egyszerre képviselik. A Piros Kakaó csoport tagjai között pszichológusok, klinikai szakpszichológusok, tanárok, drámapedagógusok, szociálismunkások, művészetterapeuták, alkotó fejlesztő Metamorphoses meseteraputák, gyerekpszichodramatisták (Kende Hanna féle módszer) dolgoznak. 


A Piros Kakaóban nem folytatunk pszichoterápiás ellátást és egészségügyi szolgáltatást. Tevékenységünket szupervízió mellett folytatjuk. 
Az általunk használt módszereket, vagyis gyerekpszichodráma, alkotó fejlesztő metamorphoses meseterápia és az egyéni tanácsadást, konzultációkat és folyamatok vezetését, szakembereink saját végzettségük szerint folytatják, így kompetencia határaikon belül dolgoznak.  


CSAPAT TAGJAI

PSZICHODRÁMA CSOPORT VEZETŐK, TÁBOROZTATÓK

SOÓS DÓRA - PIROS KAKAÓ CSOPORT VEZETŐJE, GYEREKPSZICHODRAMATISTA, ALKOTÓ FEJLESZTŐ METAMORPHOSES MESETERAPEUTA
1979-ben születtem, Budapesten. Különféle területeken dolgoztam, a közös pont bennük a gyerekek és a mese volt. Írtam cikkeket, dolgoztam teázóban, mesekönyvesboltban, Átmeneti otthonban, Indiában önkéntesként egy iskolában, lakótelepen drogprevencióban, kórházban onkológiai osztályon, 2006-2015 között a noha Stúdió és Alkotóműhely szervezője, koordinátora voltam. Kommunikáció szakon végeztem a JATÉ-n és gyermekpszichodramatistaként a MIPÉ-n, 2015-ben végeztem el az alkotó fejlesztő  Metamorphoses meseterápiát. 
Szeretek fix alapot teremteni, amiben találkoznak a tapasztalatok és életre kelnek az ötletek. A Piros kakaó egy recept gyerekkoromból, azóta figyelem, fejlesztem, adom, kapom.
KARVALICS FRUZSINA -SZOMATOPEDAGÓGUS, GYEREKPSZICHODRAMATISTA
  

NOSZKÓ NIKI- PSZICHOLÓGUS


ABERMANN JÚLIA - PSZICHOLÓGUS, GYEREKPSZICHODRAMATISTAHAJDU ANNA-PSZICHOLÓGUS, GYEREKPSZICHODRAMATISTA


MÁCSAI BÁLINTPSZICHOLÓGUS, GYEREKPSZICHODRAMATISTAPUSKÁS ÉVA - KLINIKAI SZAKPSZICHOLÓGUS JELÖLT, PSZICHOLÓGUS, GYEREKPSZICHODRAMATISTASZABÓ KINGA - KLINIKAI SZAKPSZICHOLÓGUS, PSZICHOLÓGUS, GYEREKPSZICHODRAMATISTAVIRÁGH SZABOLCS - PEDAGÓGUS, PSZICHODRAMATISTA, GYEREKPSZICHODRAMATISTA JELÖLTPILZ FANNI - PSZICHOLÓGUS, GYEREKPSZICHODRAMATISTAKÁRPÁTI MARCSI - SZOCIÁL PEDAGÓGUS, FELNŐTT PSZICHODRAMATISTA ASSZISZTENS, METAMORPHOSES MESETERAPEUTA, GYEREKPSZICHODRAMATISTA JELÖLT BERÉNYI MÁRTA - DRÁMAPEDAGÓGUS, TANÁR, GYEREKPSZICHODRAMATISTA


GELLÉRT FRUZSINA - KLINIKA SZAKPSZICHOLÓGUS, GYEREKPSZICHODRAMATISTA
PROJEKTEK, SZÜLINAPOK, TÁBOROK

RÁCZ KATINKA - SZOCIÁLISMUNKÁS, GYÁSZTERAPEUTAVÁMOSI EDIT PSZICHOLÓGUS, GYEREKPSZICHODRAMATISTA
EGYÉNI KONZULTÁCIÓK, TANÁCSADÁS, FOLYAMATOK

ABERMANN JÚLIA - TANÁCSADÓ SZAKPSZICHOLÓGUS, GYEREKPSZICHODRAMATISTA 
XIII. KERÜLET
Pszichológiai tanácsadásra gyerekeket, serdülőket és fiatal felnőtteket várok. 
Serdülők és fiatalok esetén szívesen foglalkozom pályaválasztási kérdésekkel is, ahol a folyamatban coaching technikát is alkalmazom. 
13 éves kortól kiemelt témák: pályaválasztási tanácsadás, felvételivel kapcsolatos félelmek, tanulási technikák, tanulási motiváció, aktuálisan nehéz élethelyzettel való megküzdés, beilleszkedés nehézségei. 
A gyerekek egyéni alkalmai során a felszabadult játék élményén túl a művészetterápiás technikák is helyet kapnak. 
Tudásom mélyítésére, folyamatban van a komplex integratív gyermekteraputa képzésem, mely meghatározza szemléletemet is. 


NOSZKÓ NIKI - FELNŐTT ÉS GYEREK PSZICHOLÓGUS - XIII. KERÜLET

HAJDU ANNA FELNŐTT ÉS GYEREK PSZICHOLÓGUS, GYEREKPSZICHODRAMATISTA -
XIII. KERÜLET


SERFŐZŐ ANIKÓ PSZICHOLÓGUS, Alkotó fejlesztő METAMORHOSES MESETERAPEUTA, PERINATÁLIS SZAKTANÁCSADÓ JELÖLT -  XIII. KERÜLET
Egyéni formában gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt dolgozom. A kreativitas és a komplexitás fontos számomra a folyamatban használt eszközök terén. Gyerekekkel bàbozunk, alkotunk, beszèlgetünk ès bàrmikor felbukkanhatnak mesèk is. Szívemnek kedves terület a szülés/születés körüli időszak.
Vàrom a  várandós édesanyák, édesapák és friss szülők, gyerekek, felnőttek ès családok jelentkezését. SZEPESI ANIKÓ - FELNŐTT ÉS GYEREK PSZICHOLÓGUS -  XIII. KERÜLETBRUCKNER ÁGNES - PSZICHOLÓGUS, MŰVÉSZETTERAPEUTA, GYEREKPSZICHODRAMATISTA - IX. KERÜLETBÁRÁNY ESZTER - KLINIKAI SZAKPSZICHOLÓGUS - XIII. KERÜLET


PIROS KAKAÓ RECEPT (1984 nyarán készült az első)
Eszközök
Fehér műanyag pohár
Fagyi pálca keveréshez

Hozzávalók
Balaton víz (ha nem a Balaton partján vagy, pótolhatod Balaton szelettel)
salak

Elkészítése